3, 2, 1: happy 2017!

Nog twee keer slapen en het is weer oudejaarsavond. Onze kindjes kijken er al een tijdje naar uit. Dit jaar vieren we dat voor de eerste keer met de kindjes bij ons thuis. Om er een onvergetelijke avond van te maken heb ik vijf tips verzameld die we zeker willen uitproberen.

1) samen hapjes maken
Ik heb voor oudejaarsavond een menu samengesteld van kleine hapjes en gerechten. En wat is er leuker dan samen kokkerellen? Plezier verzekerd.

2) aftellen
Aftellen tot middernacht duurt misschien net iets te lang voor de kinderen. Maar met dit originele idee dat ik op Pinterest vond, hebben we elk uur iets leuks te doen of een kleine verrassing. De bedoeling is dat de kinderen elk uur een zakje openmaken en kijken welke verrassing of opdracht er in zit. Enkele ideeën die ik er zeker wil in stoppen: samen gezelschapspelletje spelen, filmpje kijken (voor de kinderen), glow sticks, fotosessie en sparklers voor het moment suprême.

3) foto’s
Bij oudejaarsavond hoort ook een spectaculaire fotosessie. Met wat vrolijk inpakpapier aan de muur, ballonnen en slingers maak je zelf een leuke achtergrond. Zo krijgen die foto’s extra glans. Kijk maar eens hoe deze dame van “toDIYfor” zelf een achtergrond maakt voor een foto shoot.

4) herinneringen maken
Ook dit idee kwam ik tegen op Pinterest: een tijdscapsule. Wat? Iedereen schrijft iets over zichzelf op een blad papier: hoe groot je bent, wat je leuk vindt, wat je in het komende jaar wil doen, waar je het afgelopen jaar het meest van genoten hebt enz. Daarna gaan alle briefjes in een (zelfgemaakt) doosje voor de toekomst. Het is misschien ook tijd om in de komende dagen er eentje te maken voor 2017 waarin we onze leuke momenten kunnen stoppen. Fijn om bij oudejaarsavond 2017 te openen!

5) toasten op het nieuwe jaar
Kidibul kennen alle kinderen maar dit lijkt me net iets leuker: een Shirley temple of dit suikerspin drankje.

Nog meer ideeën nodig? Neem een kijkje op mijn Pinterest bord.
Hoe vieren jullie oudejaarsavond? Laat het me hieronder weten.

Een spetterend eindejaar en een vreugdevol nieuw begin!

Liefs,

Annelies

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *