6 simpele tips om de laatste wintermaand te overleven

Toen ik vorige week op Instagram een quote postte die aangeeft hoe moe ik me ’s avonds voel , kreeg ik heel veel reacties. Blijkbaar is dit zo voor jullie zo herkenbaar. Van zodra die gezellige feestdagen voorbij zijn, kan het voor mij niet snel genoeg lente zijn. Ik voel me moe en futloos. Het is nu officieel: ik heb last van een winterdip. Koude, donkere dagen en geen vooruitzichten op warme temperaturen. Ik wou dat ik de winter gewoon kon overslaan. Maar mijn blog zou niet “volop genieten” heten, als ik niet kon stilstaan bij een aantal remedies om die vermoeidheid aan te pakken.

Hier zijn mijn tips waardoor ook jouw winterdip verdwijnt als sneeuw voor de zon. Aarzel niet om jouw winter survival technieken te delen onderaan in een reactie.

Ga naar buiten

Blijf elke dag naar buiten gaan. Een wandeling met de hond of te voet naar de bakker om de hoek. Ik probeer zelf iedere dag tijdens mijn lunchpauze nog een toertje te wandelen in het Warandepark in Brussel. Of tijdens de voetbaltraining van mijn zoon ga ik regelmatig wandelen met de andere voetbalmama’s. Een halfuurtje buiten doet al wonderen.

Koop een bloemetje

Ik kocht vorige week een boeketje tulpen en het fleurde meteen alles op.

Plan iets om naar uit te kijken

Het is nu het ideale moment om een vakantie of een uitstap te plannen, met vrienden af te spreken of jezelf te verwennen met een bezoek aan de kapper, een nieuw boek of een dagje sauna. Zorg dat je dus kan uitkijken naar iets leuks.

Probeer iets nieuws

Is er iets dat je al een tijdje wil proberen? Dan is nu het moment. Echt! Laat die tv ’s avonds voor wat hij is en schrijf je in voor een leuke workshop. Ik heb er al een aantal gevolgd over smartphonefotografie, bullet journalling en schrijftechnieken. Een paar ideeën waar ik nu nog aan denk: armbreien en een visiebord creëren. Ik vind zo’n workshops niet alleen leuk omdat ik iets leer op korte tijd maar ook omdat ik nieuwe mensen leer kennen.

Neem een bad

Een eenvoudige maar zeer doeltreffende tip voor mij. Net voor het slapengaan neem ik een bad en dan lees ik een boek of luister ik naar een podcast.

Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Schrijf elke dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Doe dit het liefst in de ochtend dan start je de dag positief. Ik heb hier een speciaal schriftje voor en het neemt echt maar enkele minuten.

Tenslotte denk ik bij mezelf dat deze winter ook niet voor altijd blijft duren. En als ik zie hoe enthousiast onze kinderen zijn als er wat sneeuw valt, dan klaag ik niet meer over het weer.

Kan jij je vinden in mijn anti-winterdip tips? Of heb je er nog andere die je wil delen? Ik lees ze graag hieronder in een reactie.

Liefs,
Annelies

(*) De quote die ik postte op Instagram: “I was born to be wild but only until nine PM or so.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *