Brunch time!

 

Als het aan mij lag zou ik elke dag brunchen. Uitslapen en daarna lekker ontbijten. Wat zo leuk is aan brunchen is dat het past in elk seizoen en voor elke gelegenheid. Je maakt het zelf zo uitgebreid als je wil en maakt alles liefst op voorhand. Zo kan je gezellig mee tafelen met de gasten.

Mijn tips voor een gezellige en lekkere brunch.

Kies voor de basis en iets meer

Bij elke brunch hoort een basisassortiment van broodjes, beleg zoals hesp en kaas, kleine koffiekoeken en versgeperst fruitsap, koffie en thee. Tover ook iets extra’s op tafel met een gerecht met eieren.

Ik maakte ontbijtmuffins met brood en ei. Heel simpel en lekker.

Wat heb je nodig: sneetjes bruin brood, eieren, peper en zout, olijfolie.

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snij uit de sneetjes brood cirkels aan de hand van een onderzetbordje.
  • Strijk één zijde in met olijfolie en
  • leg alle ronde sneetjes met de geoliede zijde naar beneden in een muffinvorm, duw het brood mooi in de vormen.
  • breek nu in elke vorm een ei.
  • Zet alles 15 minuten in de oven voor een smeuïg eitje. Of 20 minuten voor een hard ei.
  • Je kan vooraleer je alles in de oven zet bovenop het ei nog wat gebakken spek, kleine stukjes tomaat of gekookte hamblokjes strooien.

Organiseer je de brunch voor een speciale gelegenheid dan mogen bubbels niet ontbreken.

Andere lekkere dingen die ik op tafel zette: yoghurt, fruit, granola, kleine pannenkoeken

Meer tips voor brunchgerechten.

 

Ga voor sfeer en gezelligheid

Kies een thema (Kerstmis, Pasen, herfst, verjaardag) of kleur en trek dit door naar de decoratie op je tafel. Gebruik mooie servetten en servetringen, tafelloper, kaarsjes en zet een bloemetje op tafel. Je kan er voor kiezen om alles op tafel te zetten of een buffet op te stellen op een aparte tafel. Breng wat dynamiek op tafel door sommige gerechten op een serveerschaal op voet of een etagère te zetten.

 

Geniet vooral mee aan tafel

Mits een goede voorbereiding kan je heel veel op voorhand klaarmaken en klaarzetten. Dek de tafel al de avond voordien. Zo kan je zelf van de brunch genieten en bij je gasten zitten.

Bekijk mijn bord “brunchen” op Pinterest voor nog meer ideeën.

Comments

  1. Het was heel lekker!
    Gaan we thuis ook eens proberen.
    Groetjes.

    1. annelies says:

      Bedankt! Zeker doen. Past voor elke gelegenheid 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *