Mijn “could do” lijst voor 2018

Allereerst wens ik jullie een fantastisch 2018! Dat het een jaar mag worden vol geluk, leuke uitdagingen en voldoende rust. Geniet volop van de kleine momenten.

Ook al geloof ik niet echt in goede voornemens, toch heeft het begin van elk jaar iets magisch. Voornemens zijn zo cliché en je houdt ze toch niet vol. Ik toch niet. Ik wil het ook geen “to do” lijstje noemen maar eerder een “could do” lijst.

Dit is dus wat ik in 2018 zou kunnen doen:

 1. Geen frietjes meer van de frituur. Nu we een Airfryer van Philips in huis hebben, kunnen we veel gezondere frietjes eten.
 2. Meer water drinken en iets minder koffie. Die aanbevolen 8 grote glazen per dag zal niet meteen lukken maar 6 moet wel haalbaar zijn. Ik heb alvast een drinkfles aangeschaft om mee te nemen naar het werk.
 3. Opnieuw yoga beoefenen. Wegens tijdsgebrek ben ik al een tijdje niet meer naar de yoga geweest.  Dat is jammer want ik vond het zo leuk. Zou ik dit thuis niet alleen kunnen doen? Een matje heb ik al dus dat is geen excuus meer.
 4. Een fotogalerij creëren en ophangen van onze natuurfoto’s van Zuid-Afrika en Namibië. Dat staat al 5 jaar op de planning. Dit jaar zou het er wel eens kunnen van komen.
 5. Een spiegelreflexcamera aanschaffen. Of om te beginnen wat meer sparen voor zo’n ding. Ik neem nu alle foto’s met mijn smartphone. Maar ik wil gewoon zo’n “echte”. Iemand suggesties voor een goeie?
 6. Mij minder laten afleiden door sociale media. Ik hou van Instagram en Pinterest maar voor ik het door heb, ben ik er enkele uren per dag mee bezig. Die tijd wil ik liever spenderen aan yoga en wandelen. Benieuwd of het ook zo eenvoudig zal zijn.
 7. Meer afspreken met vriendinnen. Hou jullie agenda al maar klaar dames!
 8. Minimaliseren. Enkele maanden geleden startte ik met een herfstcapsule met de hulp van Funmomlife. En dat beviel me enorm. Geen tijd meer verliezen bij het uitzoeken van een outfit. Dus wil ik dit ook proberen voor mijn lente-/zomer kleerkast. Keep you posted!
 9. Meer wandelen. Ik geef het toe: sporten is echt mijn ding niet. Maar ik ben wel graag in beweging en wandelen doe ik dus wel graag. In 2018 wil ik graag wat meer tijd vrijmaken om te wandelen, alleen of in groep. Misschien sluit ik eens aan bij een wandeltocht in de streek.
 10. Stoppen met klagen. Of alleszins wat minder klagen. Wie positieve verandering wil, stopt beter eerst met klagen. Klagen is een slechte gewoonte en in 2018 wil ik die afleren.
 11. Sparen. Wat bewuster met geld omgaan, zou ook niet slecht zijn. Geen impulsieve aankopen meer doen en zo centjes opzij zetten voor de dingen op mijn wish list.

Door deze voornemens dingen te noemen die ik zou kunnen doen, voel ik minder druk. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet mijn best ga doen om er een aantal af te vinken. Ik ben alleszins gemotiveerd en stap per stap komt het wel goed denk ik. Ik ben dan ook benieuwd hoe ik hier eind december ga op terugblikken. Wat zijn jouw plannen voor 2018? Of heb jij tips voor mij hoe ik deze plannen kan waarmaken? Laat het me dan zeker weten hieronder in een reactie.

Liefs,

Annelies

Comments

 1. Anna Helena says:

  Leuke insteek, could do in plaats van to do 🙂

  1. annelies says:

   Bedankt! Zo wordt het minder “moeten” 😄

 2. Séverine says:

  Op YouTube is ‘Yoga with Adriene’ razend populair 😃 Dat kan je inderdaad zelf thuis op je matje doen

  1. annelies says:

   Bedankt voor de tip! Die ga ik zeker eens bekijken.

 3. Inez says:

  Haha, er hoeft inderdaad niet zo’n druk te staan achter goede voornemens (die vaak rond februari al terug vergeten zijn) dus zo’n could do lijst lijkt inderdaad een betere naam! Dat met die yoga is herkenbaar! Veel succes met het bereiken van je doelen!

  1. annelies says:

   Dank je wel! Ik denk dat ik ook zo’n ‘could do’ lijst ga opstellen per seizoen. Geen druk. Dat werkt bij mij beter 😄

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *