Herfstvakantie! 8 leuke tips om te doen met de kinderen

Yes, de herfstvakantie is begonnen! Ik kan helaas niet de ganse week vrijaf nemen maar ik ga toch genieten van enkele dagen quality time met mijn gezin. Maar wat te doen? Ik geef je enkele leuke tips die niet veel centjes kosten.

Weg van het scherm, de natuur in.

De herfstvakantie is het uitgelezen moment om naar buiten te gaan. En daarna met een warme chocolade melk onder een dekentje te kruipen.

De Plantentuin in Meise is altijd een goed idee maar in de herfst is het er een prachtig kleurenfeest. Nog tot 30 november kan je er deelnemen aan een herfstkleurenwandeling. Resultaat: de kinderen leven zich uit en jij hebt een heleboel mooie foto’s voor op Instagram 😉 De Plantentuin is alle dagen open vanaf 9u30.

Maar je hoeft niet naar een groot domein te gaan om te genieten van al die herfstkleuren. Er is zeker een gezellig park of bos bij jou in de buurt om een mooie boswandeling te maken. Vergeet dan zeker geen bladeren, eikels en kastanjes mee uit het bos te nemen om thuis te decoreren of samen te knutselen met de kinderen.

Lekker gezellig thuis

Samen met de kinderen bakken
Niets is gezelliger dan een namiddagje bakken met de kinderen. Op Libelle Lekker heb ik een aantal recepten verzameld die niet alleen gemakkelijk zijn om te maken maar ook  heel lekker. Wat dacht je van spookkoekjes, wafels of smoutebollen?

foto: Libelle Lekker

Schilder pompoenen
De uitgeholde versie van pompoenen om een kaarsje in te zetten ken je wel maar nu zie je vaak op Pinterest geschilderde exemplaren verschijnen. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

foto: woonhome.nl

Organiseer een filmavond met zelfgemaakte popcorn
Zet je favoriete film op en kruip allemaal gezellig bij elkaar onder een dekentje met zelfgemaakte popcorn.

Speel een ganse namiddag gezelschapsspelletjes
Mijn kinderen vinden het super leuk om gezelschapsspelletjes te spelen en misschien doen we het wel te weinig. Dus tijdens de herfstvakantie plannen we dit zeker in. Dit zijn de favoriete spelletjes ten huize Volop genieten.

Doe een aantal leuke challenges
Mijn dochter volgt een aantal vloggers op YouTube en die zie je vaak een challenge doen zoals geblinddoekt eten proeven of de ene fluistert een woord en de andere probeert dit te herhalen met een koptelefoon op met muziek. Deze is ook een klassieker die leidt tot hilarische toestanden: de “niet mijn armen” challenge. De ene trekt een grote trui aan en de andere steekt er langs achteren zijn armen in en dan kan de pret beginnen. Film het allemaal en je hebt te gekke filmpjes.

Knutsel een herfstslinger
Met alle bladeren die je meebracht uit het bos kan je deze leuke herfstslinger maken!

Deze tips en nog meer inspiratie vind je op mijn Pinterest bord “herfstvakantie“.

Wat zijn jouw plannen tijdens de herfstvakantie?

Veel plezier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *