Het grote geheim van Sinterklaas

Bestaat hij nu of niet? Wij ontdekten het samen in het boek “Sinterklaas voor grote kinderen”.

Vorig jaar twijfelde mijn dochter al echt aan het bestaan van Sinterklaas. Dat de paashaas niet echt door onze tuin huppelt en chocolade eitjes en speelgoed brengt, daar was ze al uit. Maar die Sinterklaas op tv moest toch wel echt zijn. De afgelopen weken begon ze ook daar serieus aan te twijfelen en vuurde ze een hoop vragen af.

Ik wou er voor haar iets speciaals van maken. En toen zag ik op bol.com het boek “Sinterklaas voor grote kinderen”, dat de waarheid over Sinterklaas op speelse wijze onthult. Het boek is geschreven door “een” Sinterklaas. Vóór het verhaal echt begint over Nicolaas en zijn leven, moest mijn dochter het contract uit het boek ondertekenen: “ik beloof dat ik het Grote Geheim van Sinterklaas niet doorvertel”. Dat maakte het echt spannend.

Na afloop was er natuurlijk wel een kleine ontgoocheling maar meteen zag ik hoe fier ze was omdat ze nu een rol speelt in het grote Sinterklaas toneelstuk voor alle kleine kinderen. En wat een opluchting want het blijft nog altijd feest… mét cadeautjes! Het boek eindigt met een opening voor een verder gesprek met mama en papa over Sinterklaas. Alleen over de herkomst van zwarte piet kom je niets te weten. Maar toch een aanrader!

Sinterklaas voor grote kinderen, door Chariva.

Zijn jullie kindjes al op de hoogte? Hoe hebben zij dit ervaren?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *