Mijn eigen wollen deken

Ze zijn een echte trend in een hygge interieur en bij deze koude temperaturen komen ze goed van pas: het chuncky wollen deken! Ik breide er vorige week zelf één tijdens een gezellige workshop van NUÏ atelier bij Bar Copine in Lokeren.

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke creatieve workshop toen ik dit arm knitting atelier ontdekte op Facebook. Dus op woensdagavond trok ik naar Lokeren. Ik stond eerst aan een gesloten deur bij de verkeerde locatie. Typisch, want ik had die dag al heel wat moet rond hossen en was er niet echt met mijn hoofd bij. De workshop vond plaats iets verderop op het marktplein van Lokeren en Kim van Bar Copine was zo lief om mij buiten al op te wachten.

Armbreien: helemaal niet moeilijk!

Annelies en Leila van NUÏ atelier waren de gastvrouwen van de avond. In twee groepjes gingen we aan de slag met een dikke bol Merinowol van 2,5 kg. Stap voor stap (of beter: steek voor steek) werden we op weg geholpen om een deken te breien met onze armen als priemen. Wie mij kent, weet dat ik geen brei-, haak- of naaitalent ben maar dit kan echt iedereen. Dus ervaring met breinaalden is echt niet nodig. De dames van NUÏ atelier legden alles haarfijn uit met heel veel geduld. En dat terwijl we genoten van een lekker drankje en hapje. En zo werd mijn dag helemaal goedgemaakt en keerde ik naar huis met een prachtig dekentje dat je nog vaak zal zien op mijn Instagram-account 😉

Wie is NUÏ atelier?

NUÏ is het creatieve verhaal van Annelies en Leila. Ze delen één grote passie: ontwerpen met stof en wol voor interieur, kledij en babyspulletjes. Via de creatieve ateliers die ze met NUÏ organiseren, willen ze hun kennis met anderen delen en mee-timmeren aan het bewustzijn rond ethisch, ecologisch en esthetisch handwerk dat lokaal geproduceerd wordt. En dat maakt het voor mij zo bijzonder.

Volg NUÏ atelier op Instagram en Facebook. Zo blijf je op de hoogte van alle workshops of neem een kijkje op de website.

Bar Copine in Lokeren

De workshop vond plaats bij Bar Copine, een hippe concept store én bar waar je ook terecht kan voor een gezond ontbijt, lekkere lunch of heerlijke taart. Zin om deze trendy hotspot te bezoeken? Op 2 maart is er een late evening shopping gepland en ook NUÏ atelier komt er nog een workshop geven op 7 maart: zelf een geweven tasje maken.
Ik kom hier zeker nog eens terug.

Alle details over Bar Copine vind je op de website.

Kim, bedankt voor je gastvrijheid!
Annelies en Leila, bedankt voor jullie geduld, advies en inspiratie!

Ben jij een creatieveling? Ben jij handig met naald en draad? Laat het me weten in een reactie hieronder.

 

Liefs,
Annelies

Comments

 1. Demi says:

  Hahaha jeetje dat is me een partij een bolletje wol inderdaad! Grappig dat je dan je armen als ‘breinaalden’ moest gebruiken. Ziet er ook heel gezellig uit op de foto’s.

  1. annelies says:

   Ja, heel zachte onbehandelde merinowol. Ben er echt heel blij mee. Het was leuk én makkelijk om te doen en in een gezellige sfeer.

 2. Séverine says:

  Leuk hé dat armbreien!! 🙂 Je bol wol is gigantisch! Hoe lang heb je dan aan het dekentje gewerkt? Ik heb vorig jaar een kussen gemaakt bij Anne-Catherine Gerets van CloClo.

  1. annelies says:

   Ja, super! Je krijgt zo’n dekentje zeker af op 45 minuten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *