Mijn tien tips voor de paasvakantie

De paasvakantie nadert en dat betekent quality time met je kindjes. Ik heb al enkele dagen verlof gepland en dus keek ik al eens wat we kunnen doen. En dat zet ik graag op een rijtje voor jou. Heb jij ook al plannen of nog andere leuke activiteiten ? Laat je tips hier achter.

De grootste versierde paasboom ter wereld in Planckendael
Tijdens de paasvakantie willen de hoveniers van Planckendael het wereldrecord van de grootste paasboom ter wereld verbreken en jij kan helpen. Breng je versierde paasei mee en hang het in de boom. Bovendien krijg je in ruil voor een zelfgeknutseld paasei 15% korting bij de aankoop van maximum 5 dagtickets voor Planckendael geldig van 1 april 2017 tot en met 17 april 2017, tijdens de ganse paasvakantie.
Download dus snel je paasei en kijk hier wat je er mee moet doen. Het dierenpark is open van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u en op zondag tot 19u. Heb je een abonnement dan mag je al een uurtje vroeger binnen.

Blotenvoetenpad in Ranst
Ja, je leest het goed. Trek je schoenen en sokken uit en ga op avontuur. In het Provinciaal Groendomein Vrieselhof in Ranst kan je van 10  tot en met 19 april het Blote Voetenpad bewandelen. Er is een korte en een wat langer parcours door bos, hei en gras. Plezier voor jong en oud gegarandeerd! Het parcours start in het Bezoekerscentrum, daar zijn ook handdoeken voorzien. Als je je schoenen er liever niet achterlaat, neem je best een zak mee om ze in te stoppen. Deze activiteit is gratis.

Pluk je eigen boeket op de bloemenplukweide
Ik ontdekte dit vorig jaar en wil zeker nog eens terug, naar de bloemenplukweide in Aartselaar. Van zonsopgang tot zonsondergang kan je er in alle rust zelf bloemen plukken. Gepast geld laat je achter in een brievenbus en scharen en emmers staan voor je klaar. Hier word je echt gelukkig van.

Pop-up binnenspeeltuin: Playground
Nee, ik hou niet van binnenspeeltuinen. Maar deze hippe pop-up versie van een binnenspeeltuin voor kinderen van 3 tot 10 jaar is zeker eens een bezoekje waard. Het is gelegen boven de foodmarkt Mercado op de Groenplaats in Antwerpen en blijft nog op tot aan het einde van paasvakantie.

Expo Kuifje in Train World
De expo Kuifje in Train World loopt doorheen de permanente tentoonstelling in Train World. Je maakt kennis met de spoorwegwereld die Hergé inspireerde om Kuifje over de 5 continenten te laten reizen. Train World is vanuit het station van Schaarbeek perfect bereikbaar te voer.

De Waanzinninge boomhut in Oostende
De boekenreeks “De Waanzinnige Boomhut” van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton is super populair. Voor zij die deze jeugdboeken nog niet kennen is deze expo de ideale gelegenheid om er kennis mee te maken. Met een invulboek trekken de kinderen door de expo en wordt hun creativiteit gestimuleerd terwijl ze deelnemen aan het interactief doe-parcours. Deze expo loopt tot 17 april 2017 en vind je in het Fort Napoleon in Oostende. Tip: Combineer je bezoek aan deze expo met een dagje of weekendje aan zee.

Ketnet musical: Unidamu
De nieuwe Ketnet Musical Unidamu is een dynamische musical met een straffe cast, spectaculaire dansmoves en een leuk verhaal. Echt iets voor mijn kinderen. Bestel je tickets via Sherpa.be.

Week van de provinciedomeinen
Van 10 tot 17 april is het de week van de provinciedomeinen. Fietsen, wandelen, klimmen, avonturenparcours, familiezoektochten en paaseieren rapen zijn maar enkele voorbeelden van wat de provinciale recreatiedomeinen aanbieden. Zoek op deze website welke activiteiten er gepland zijn in het provinciedomein bij jou in de buurt.

Naar de film: Beauty and the beast
Schijnt het zonnetje niet dan staat een namiddagje bioscoop misschien wel op de agenda. De nieuwe live action film “Belle en het beest” wil mijn dochter gaan zien. Misschien vinden we wel een moment om met ons tweetjes te gaan terwijl de jongens ook samen op stap zijn. Let wel de film kreeg een officiële rating van 12+. Geen fan van musicals? De Smurfen en het Verloren Dorp speelt vanaf 25 maart en The Power Rangers speelt vanaf 5 april in de zalen.

De paasboom versieren
Nee, je hoeft niet altijd op stap te gaan om te genieten. Knutsel samen met je kinderen een paasboom in elkaar, maak een paasslinger of beschilder eitjes. Neem een kijkje op mijn Pasen Pinterest bord voor wat inspiratie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *