Perfect?-blogchallenge: elke dag lezen

O wat heb ik uitgekeken naar deze uitdaging. Wie mij kent, weet dat ik boeken verslind. Het is voor mij de ultieme manier om te ontspannen. Je ziet me dus ook vaak in de boekenwinkel of de bibliotheek. Ik heb altijd graag gelezen maar toen mijn kindjes nog klein waren, ontbrak het me vaak aan tijd en goesting. Nu ze geen kleuters meer zijn, ben ik opnieuw meer beginnen lezen.

 

Wat heb ik gelezen deze week?

De Perfect?-blogchallenge van deze week van Miss Pixie, luidde “elke dag 15 minuten lezen”. Wie mijn instastories volgde, weet al dat ik de voorbije week in Kroatië vertoefde. Dus tijd genoeg om te lezen: in ons vakantiehuisje, op de rotsen langs de zee, aan het zwembad, zalig! Ik had genoeg lectuur mee en las deze week het boek “In het water” van Paula Hawkins uit. Ik had eerder dit jaar ook al haar boek “Het meisje in de trein” gelezen. Verder had ik ook mijn Flow-tijdschrift mee en heb ik de leeslijst op mijn iPhone gelezen. De laatste maanden zie ik heel wat leuke blogs passeren op Instagram en Facebook en omdat ik dan niet meteen de tijd heb om alles te lezen, sla ik die op in mijn leeslijst. Dus de afgelopen week, als de wifi-verbinding het toeliet, heb ik een aantal leuke blogposts gelezen: over bloggen, mindfulness, reizen, recepten en lifehacks.

Mijn tips om meer te lezen

 • Neem overal een boek mee.

Ik heb altijd en overal een boek mee in mijn tas. Ik lees op de trein, tijdens mijn lunchpauze, ’s avonds in bed of gewoon gezellig in de zetel.

 • Maak een verlanglijstje

Ik vind het altijd leuk om naar een volgend boek uit te kijken. Vraag tips aan anderen en maak een lijstje met boeken die je graag wil lezen.

 • Maak van je leesmoment een gezellig moment

Het liefst lees ik op een gezellig plekje met een tasje koffie of glaasje wijn. En in de winter hoort daar altijd een dekentje bij.

 

Boeken voor iedereen

De foto van deze blogpost nam ik deze week in een parkje in Porec tijdens onze vakantie. Het is een “little free libarary“, een boekenruilkastje waar iedereen een boek kan in achterlaten en er ook één kan meenemen om te lezen. Echt geweldig. Ik zocht de website op en ook bij ons in België kan je er vinden.

Wie heeft zo’n boekenruilkastje bij ons al gespot? Heb jij voor mij nog leuke boekentips voor op mijn leeslijst?

Comments

 1. Miss Pixie says:

  In Ninove was er eentje in de Kolibrie, maar dat is onlangs gesloten 🙁
  Ik lees ook vaak in de rij van de kassa. Zo’n e-reader is daarvoor echt keihandig!

  1. annelies says:

   O leuk! Ik denk dat ik me ook eens een e-reader ga aanschaffen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *