Porto: 5 dingen die je zeker moet doen

Ponte Luís I

 

Azulejo's

 

Porto

 

Ribeira

 

Dos Clérigos

Douro

Winkeltje met mooie sieraden en schriftjes

@Café Majestic

Porto is na Lissabon de tweede grootste stad van Portugal. En toch voelt deze stad niet groots aan maar eerder gezellig en charmant. Je wordt er ondergedompeld in een magische sfeer van historische gebouwen en een eeuwenoude geschiedenis van porto wijn. Ook op culinair vlak word je er verwend met heerlijke tapas en vis. We bezochten deze kleurrijke stad met vier bevriende koppels en logeerden in de Porto Central flats. Deze ruime appartementen liggen centraal gelegen in het historisch centrum en dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden en restaurants.
Hier is onze top vijf bezienswaardigheden die je niet mag missen.

 

1) wandelen op de Ponte Luís I
Via deze imposante brug steek je de Douro over. Het adembenemende uitzicht krijg je er gratis bovenop. Vertrek vanaf de Cais de Ribeira en neem daarna de kabelbaan, teleferico de Gaia, naar beneden. Dan kom je in het stadsgedeelte Gaia met de vele wijnkelders.
genieten van het prachtige uitzicht op het dakterras van

 

2) porto proeven
Je kan Porto niet bezoeken zonder een portohuis te bezoeken natuurlijk. Je vindt er de wereldberoemde Sandeman of bezoek er een waarvan je de flessen niet in de Belgische winkels kan vinden. Wij gingen langs bij Quevedo port wine en en lunchten daarna op het 360° panoramisch dakterras van Porto Cruz.

 

3) koffie drinken in Café Majestic
Dit prachtig café met art deco interieur komt in alle reisgidsen voor. Het was er druk maar hebben wel genoten van de lekkere cheese cake.

 

4) bewonder de azulejo’s
Overal in de stad vind je de prachtige azulejo’s of beschilderde tegels. De meeste opmerkelijke vind je in het treinstation São Bente. Maar ze duiken overal op in alle vormen en stijlen.

 

5) kuieren in de kleine straatjes
Vergeet vooral niet volop te genieten van de stad zelf en de steile oude smalle straatjes te ontdekken.

 

Wil je weten welke hot spots we bezochten, klik dan op deze Google maps link.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *