Weekendje Amersfoort en Amsterdam

Vorig weekend trokken we er met ons tweetjes op uit. Bestemming: Amersfoort en Amsterdam.

Eigenlijk begon het allemaal met een workshop brush lettering die ik graag wou volgen in Amsterdam op zondagochtend. We maakten er dus maar meteen een gans weekend van. Bovendien hadden we nog een Bongobon “luxe wellness weekend” liggen dus de beslissing was snel gemaakt. We waren beiden nog nooit in Amersfoort geweest. En wat een fijne verrassing! Een historische binnenstad, een ruim winkelaanbod, bijzondere architectuur en de prachtig natuurlijke omgeving. Doe daar nog eens de hartelijkheid van de Nederlanders bij en je voelt je meteen thuis.

Ik deel graag met jullie onze hoogtepunten van een meer dan geslaagde citytrip.

Centraal Ketelhuis Amersfoort
Henri Willig Amsterdam
Pressroom Amsterdam
Rondvaart Amsterdam
Thuyskamer Amsterdam
Workshop brush lettering Amsterdam

Relaxen in Welness Thermen Soesterberg

Net buiten Amersfoort in een bosrijk gebied ligt het wellness- en thermencomplex Soesterberg. De sfeervolle tuin lag bedekt met een laagje sneeuw, romantischer kon echt niet. Het complex heeft tal van sauna’s, beauty faciliteiten, een binnen- en buitenzwembad, rustruimten, een restaurant en een gezellige lounge met haardvuur.

De sauna is geopend van zondag tot donderdag van 10u tot 22u en op vrijdag en zaterdag van 10u tot middernacht. Iedere tweede en laatste dinsdag van de maand is het badkledingdag. Het beautycentrum is dagelijks open van 11u30 tot 22u. Een bezoek aan Thermen Soesterberg reserveer je via de website.

Frits Koolhovenweg 8 – 3769 TR Soesterberg

Lunchen in het Centraal Ketelhuis

Het Centraal Ketelhuis heeft sinds 2007 de status van Rijksmonument. Het pand is een herinnering aan de geschiedenis van de spoorwegbouw in Nederland en is een karakteristiek voorbeeld van industriële fabrieksbouw uit het begin van de twintigste eeuw. Op deze locatie kan je heerlijk lunchen in een warm en gezellig interieur met heel hoge ramen.

Soesterweg 320 – 3812 BH Amersfoort
www.centraalketelhuis.nl

Smullen van een patatje oorlog

Wie vaak in Nederland komt, kent het wel: patatje oorlog. Of een puntzak met frietjes met pindasaus en mayonaise. We stopten in het Vlaams friteshuis “van Gogh” waar de aardappels geschild en gesneden worden waar je bij staat. De frietjes worden nadien gefrituurd in verantwoorde, schone olie.

Langestraat 143 – 3811 AE Amersfoort
www.vangoghfrites.nl

BBQ-en bij Hete Kolen in Amersfoort

We hadden een gezellige avond in dit kleine gezellige restaurant. Je zit hier ook letterlijk in de keuken waar het eten in een barbecue-oven wordt bereid. De bediening en het eten waren top. Zeker een aanrader. Reserveren is een must.

Krankeledenstraat 7 – 3811 BN Amersfoort
www.hete-kolen.com
Je kan online reserveren.
Open van maandag tot zondag van 17u tot 22u

Jenever proeven in “De Ooievaar” in Amsterdam

Om op te warmen gingen we dit proeflokaal binnen in het historische hart van Amsterdam. Hier moet je zeker een jenever of likeur proeven of een van de zes bieren van het vat. Het is een gezellige kroeg zonder muziek en waar je dus een leuke babbel hebt, zelfs met de gastvrouw en de andere stamgasten. Je vindt De Ooievaar terug op de hoek aan het begin van de Zeedijk vlakbij het Centraal station.

Dagelijks open vanaf 12u
Sint Olofspoort 1 – 1012 Amsterdam
www.proeflokaaldeooievaar.nl

kaas proeven bij Henri Willig

Henri Willig is producent van Hollandse kaasspecialiteiten. De bekendste is Baby Gouda. Andere specialiteiten naar eigen receptuur zijn geitenkaas, schapenkaas en biologische kaas. In de winkels van Henri Willig vind je ook delicatessen, wijn, geschenken en keukengerei zoals kaasschaven, kaasplankjes en fonduesets.

www.henriwillig.com/

Broodje kroket eten in Pressroom

Pressroom is gevestigd in het gebouw van de voormalige krant De Tijd in Amsterdam en dat drukt een stempel op het restaurant. Het restaurant is modern ingericht met een knipoog naar het verleden. Door de oude typemachines, pennen en papierrollen word je herinnerd aan de gouden tijden van het pand. Helemaal mijn ding. Op zondagmiddag hebben we hier een écht Hollands broodje kroket gegeten. Heerlijk!

Nieuwezijds voorburgwal 67 – 1012 RE Amsterdam

http://pressroom.amsterdam

Amsterdam beleven vanaf het water

Als echte toeristen stapten we ook op een rondvaart van 1 uur door de prachtige grachten van Amsterdam. Je krijgt wel heel wat boeiende informatie mee en het levert mooie foto’s op.

Dagelijks vertrekt er elke 20 minuten een boot.
www.rederijplas.nl

Brushlettering workshop met Studio MetMarjet in de Thuyskamer in Amsterdam

Ik ontmoette Marjet afgelopen oktober tijdens de paper passion beurs in Tilburg. Ik besloot om nog een workshop brushlettering te volgen. In Thuyskamer, een gezellig winkeltje met handgemaakte producten, Nederlandse design maar vooral huisgemaakte limonade en heerlijke koffie.

Ik heb nu echt de smaak te pakken van het handlettering en het nieuwe boek van Marjet “Letters” is al met de post onderweg.

www.metmarjet.com
Letters, uitgegeven door Uitgeverij Snor

Thuyskamer webshop
Nieuwe Nieuwstraat 26 – 1012 NH Amsterdam

Open van woensdag tot en met zaterdag van 11u tot 18u en op zondag van 12u tot 18u

Liefs,

Annelies

Comments

  1. Kenneth Rumes says:

    Als je Amsterdam met de kids doet, of in een romantische bui bent, zeker ook Artis niet vergeten… En als logies: Arena Hotel aan het Westerpark, of natuurlijk op de Dam : Krasnapolsky

    1. annelies says:

      Bedankt voor de tip, Kenneth!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *