Zo tellen wij af naar kerstmis

Op de eerste zondag van de advent wordt het tijd om af te tellen naar kerstmis. Dit jaar knutselden we een heuse aftelboom in elkaar.

Toegegeven, het vraagt wat tijd en energie. En ik heb hulp gekregen. Maar hieronder geef ik ook wat eenvoudigere alternatieven voor een even leuke aftelkalender.

1) de kerstboom van hout

Op de Libelle winterfair vorige week kon je op de stand van Bosch je eigen houten adventskalenderboom maken. Het aantal plaatsen was beperkt en ik heb jammer genoeg niet kunnen deelnemen maar ik nam wel het inspiratieboek met de instructies mee. En tadaa, hier is ie. Mijn papa maakte hem voor mij. Met een gouden verfspray gaf ik de houten boom een gouden kleurtje alhoewel het op de foto meer zilver lijkt. Je zou het hout ook wit of groen kunnen schilderen. Met een lijmpistool maakte in de kleine knijpers vast op de boom.

Heb je geen handige harry in huis of zie je het niet zitten om dit zelf te maken dan kan je het materiaal ook aan een touw, stok of zelfs kleerhanger ophangen of je schikt de zakjes leuk in een doosje.

adventskalender boomadventskalender2016

2) de enveloppen en zakjes

Ik maakte samen met mijn dochter de enveloppen en zakjes zelf maar je kan er ook kopen bij Hema of Ava. Liever een meer kleurrijke boom? Neem dan papier met een vrolijk patroontje.

De enveloppe is super gemakkelijk om te vouwen. Dit filmpje legt jou perfect uit hoe het moet. Voor het zakje heb je ook plakband nodig. Dit filmpje toont je hoe je aan de slag gaat. Ben je handig met een naaimachine dan kan je ook stoffen zakjes maken.

3) versieren maar

Ik gebruikte materiaal van kerst tags en schreef er zelf de nummers, maar je kan ook stickers gebruiken. Kortom, gebruik je fantasie.

Via Pinterest vind je een heleboel tags met nummers die je gratis kan downloaden en printen. Dan hoef je enkel nog te knippen en plakken. Ik verzamelde er een aantal leuke op mijn Pinterest bord “adventskalender”.

 

4) Wat doe ik in de zakjes en enveloppen?

Denk verder dan de chocolaatjes en snoepjes en doe er ook een aantal kleine spulletjes bij. Voor meisjes kan je nagellak, een armbandje, haarspeldjes of stickertjes nemen. Voor de stoere jongens zijn een autootje, Star Wars stickers, Pokemon kaarten of Lego en Playmobiel figuurtjes leuke verrassingen. Maar wie het nog spannender wil maken, verzint ook een aantal activiteiten zo creëer je instant quality time met het ganse gezin. En die hoeven niets te kosten. Ook mopjes zijn voor kinderen een leuke verrassing.

Een aantal activiteiten die ik op een kaartje schreef en in de enveloppen deed: samen koekjes bakken, samen de kerstboom versieren, een spelletjesavond, speelgoed waar we niet meer mee spelen naar de kringloop brengen, warme chocolademelk maken, namiddagje film thuis en “maak een lijstje van drie mooie herinneringen van het afgelopen jaar’. Benieuwd wat daar naar boven komt.

cadeautjes adventskalender

Neem een kijkje op mijn Pinterest bord “adventskalender” voor nog meer leuke ideeën.

Hoe tel jij af naar kerstmis?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *