5 levenslessen die ik aan mijn dochter wil meegeven

Lieve Lore,

Tien jaar geleden telden jouw papa en ik al volop af naar je komst. Toen je geboren werd, ontdekten we een liefde die we nog niet kenden. Een liefde waardoor we jou willen beschermen maar ook willen vrijlaten. Om je op weg te helpen, geef ik je graag een paar tips mee. Ik heb ze ook niet allemaal onder de knie en van sommige heb ik ook zelf pas de kracht ontdekt. Dus laat ze jou inspireren op je pad.

Blijf groots dromen

Lieve meid, ik ken je dromen. Ik weet wat jij het liefst wil bereiken. Geef ze niet op en laat je later geen angst inpraten door anderen die gestopt zijn met dromen. Laat anderen je niet vertellen dat jij je droom niet kan waarmaken. Neem elke dag een klein stapje vooruit om die droom te realiseren. Blijf later niet hangen in je comfort zone want het is daarbuiten dat de magie gebeurt. Is die droom bereiken een garantie voor geluk? Nee, maar streven naar jouw droom en doel kan je wel gelukkiger maken. Dus blijf geloven in die droom maar laat het jou niet weerhouden om ook nu al gelukkig te zijn. Leef niet je leven maar BEleef je leven.

“Nothing is impossible. The word itself says I’m possible.” – Audrey Hepburn

Denk positief

Is het glas half vol of half leeg? Het is aan jou om te beslissen. Maar door te kiezen om positief te denken, zal je ook positieve dingen aantrekken in het leven. Maak er dus een gewoonte van om elke dag iets positiefs te denken. Zo ben jij de regisseur van je leven, zit jij aan het stuur. Onthou dat je de dingen in het leven niet ziet zoals ze zijn maar zoals jij bent.

“Think happy thoughts and they will shine from your face like sun beams.” – Roald Dahl

Maar weet dat het leven niet altijd gemakkelijk of leuk is

Er komen natuurlijk uitdagingen of problemen op je pad. Dat is normaal. Weet dat je er sterker zal uitkomen en probeer uit deze moeilijke situaties lessen te leren. Jouw dromen en positiviteit zullen je daarbij helpen.

“When you come out of the storm, you won’t be the same person that walked in. That’s what the storm is all about. – Haruki Murakami

Blijf je leven lang leren

Nu zit je nog een tijdje op de schoolbanken maar leren doe je gans je leven lang. En niet alleen uit boeken. Leer uit je eigen ervaringen en fouten, wees nieuwsgierig en omring je met mensen die jou uitdagen.

“Never stop learning because life never stops teaching.”

En ontdek de wereld

Kies letterlijk je eigen weg. Open je hart en je geest. Trek er op uit en ontdek de wereld. Reizen zal je de tijd geven om na te denken en nieuwe dingen te leren, ook over jezelf.

“Travel is the only thing you buy that makes you richer.”

Lieve schat, ik hou van jou, elke dag meer en meer en ben super trots op jou.

Liefs,

mama

Comments

  1. Mie kids says:

    Wat een mooie woorden!

    1. annelies says:

      Dank je wel 😘

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *