Help, mijn dochter wil vlogger worden!

Op zaterdag 14 oktober vond de derde editie van de Belgian Tube Days plaats. Ik verraste mijn dochter met een ticket. Een schot in de roos zo bleek want ze ontmoette enkele van haar YouTube idolen.

Het begon allemaal met Musical.ly

Tijdens de zomer van 2016 ontmoette mijn dochter op vakantie in Toscane twee Nederlandse meisjes die haar de app Musical.ly leerden kennen. Sindsdien is er geen houden meer aan. Maar wat wil je? Schitteren in je eigen videoclip is natuurlijk “vet cool”. Al snel leerde ze zo ook enkele vloggers op YouTube kennen.

Vloggers: de nieuwe idolen

Youtubers zijn de nieuwe internetsterren. Via hun online videokanaal hebben ze duizenden of miljoenen volgers, vooral tieners. Ik denk dat het zo populair is omdat jongeren zichzelf herkennen in de situatie van de vloggers. Meisje Djamila bijvoorbeeld vlogt over nieuw speelgoed en andere spulletjes, leuke DIY’s en challenges. Ken jij nog geen enkele YouTube-ster? Geen nood. Ik stel je hier voor aan de vijf favorieten van mijn dochter.

Meisje Djamila

Haar grote favoriete is Meisje Djamila. Deze enthousiaste Nederlandse twintiger heeft bijna 800.000 volgers en woont in Amerika. Ze is niet alleen vlogger maar ook zangeres en actrice.

Girlys blog

Het YouTube-kanaal Girlys blog met bijna 200.000 volgers is van Jade en Gina uit Amsterdam. Ze zijn 12 jaar en vloggen vooral over challenges zoals “gummy food versus real food”, koken en knutselen. Op de Belgian Tube Days wonnen ze de award voor “Creatiefste Creator”.

Beautynezz

Joy heeft meer dan 550.000 volgers op haar YouTube-kanaal Beautynezz. Ze vlogt vanuit Nederland en Amerika over nieuwe trends in beauty en fashion en maakt leuke DIY’s. Onlangs had ze haar eigen kantoorartikelen-lijn bij Hema.

De Belinga’s

Via dit videokanaal kan je de familie Belinga volgen. Daniel, Fara en hun zoontje Luan van 5 jaar en hun dochtertje Lucille van 2,5 jaar. In februari 2018 verwachten ze een derde kindje.

Beau-tifull

Beau is een Nederlands meisje van 14 jaar en vlogt op Beau-tifull. Ze won op de afgelopen Belgian Tube Days een award voor “Beste, jongste creator”.

En wat doet mijn kleine ster in huis?

Ik vind dit wel allemaal leuk voor mijn dochter. Ik denk dat als ik nu een jonge tiener zou zijn, ook helemaal in de ban zou zijn van deze meisjes. Ze zijn een inspiratie voor haar om zelf aan de slag te gaan met filmpjes. Ik hou een oogje in het zeil terwijl zij gek doet voor de camera. Ze kan haar creativiteit kwijt en leert heel wat technische dingen over filmen en monteren. Leuk toch?

Is jouw dochter of zoon ook helemaal weg van YouTube-sterren? Laat het me weten hieronder.

Samen met Beau van Beau-tifull

 

Zo blij om Jade en Gina van Girlys blog te ontmoeten.

 

met de meiden van Totally Two en rechts op de foto, Nick, de man van Céline. Samen hebben zij de vlog NICEfamily. Ook Talisa heeft naast Totally Two haar eigen YouTube-kanaal “TalisaLOUP”

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *