Onze midweek in Hof van Saksen

Om te bekomen van de drukke feestdagen besloten we een midweek te boeken in Hof van Saksen in Nederland. Ik moet je eigenlijk niet vertellen wat wij ervan vonden want je zag het al op mijn instastories. Inderdaad, een schot in de roos.

Alleen maar tijd voor elkaar

Ik steek het niet onder stoelen of banken: ik hou van de Nederlandse gezelligheid! Met veel geduld word je overal geholpen. Neem nu de modeacademie. Ik ging er op een ochtend met mijn dochter naartoe om iets leuks te naaien samen. Met wat aarzeling stapten we het naaiatelier binnen want ik weet überhaupt niet hoe zo’n naaimachine werkt. Dus een korte uitleg was echt wel nodig. Een vriendelijke dame zette ons op weg en mijn dochter ging meteen als een pro aan de slag! Dit is voor herhaling vatbaar. En wat heb ik genoten van die mini-en-ik tijd #emotioneel.

Wat is er nog meer te doen?

Alle activiteiten op het park zijn afgestemd op zowel kleine kinderen als tieners. Wij vonden de techniekacademie de max, waar je vooral de papa’s zag knutselen met hun zonen. Verder is er ook nog een binnenspeeltuin, bowling, bioscoop, een chill out room en een trampolinepark. Alles is altijd keigezellig ingericht zodat de ouders relax kunnen toekijken en genieten van een gezond tussendoortje of een lekker kopje koffie.

Hof van Saksen opende recent drie spectaculaire indoor waterglijbanen. Helemaal naar de zin van mijn dochter. Ik en mijn zoon daarentegen…

Ook wij hadden wat last van de storm en veel regenbuien dus lange wandelingen stonden niet meteen op de planning. Ik kan me inbeelden dat als het wat mooier weer is je er fijn kan wandelen rond het meer, fietsen, klimmen op de klimtoren buiten en op het strand spelen.

De logies

Wij logeerden in accommodatie 312, een vierpersoonsboerderij comfort, dichtbij de Noordermarkt, de speeltuin en het centrale gebouw. Het huisje is gezellig en praktisch ingericht voorzien van voldoende comfort en heeft een ruime badkamer.

 

Hof van Saksen maakt op alle vlakken hun slogan “buitengewoon genieten” helemaal waar.

Tot slot, nog enkele tips:

  • Download de app bij aankomst: handig om alle activiteiten te bekijken en een tafel te reserveren in de restaurants
  • idee: boek een weekje wanneer we in België vakantie hebben en in Nederland niet. Goedkoper en minder druk
  • Heb je kleine kinderen? Pak dan niet meteen alle spullen in en kijk eerst eens op de website wat er allemaal inbegrepen is in je accommodatie. De newborn- of kinderboerderijen hebben een wipstoel, kinderservies, een kinderbox en een kinderbad.
  • Kom gerust op tijd want er is genoeg te beleven op het park vooraleer je naar je huisje kan.

Meer details:

Hof van Saksen behoort tot Landal Greenparks en is gelegen in Nooitgedacht, Drenthe. Vanuit Puurs (tussen Antwerpen en Brussel) ongeveer drie uurtjes rijden. Wij stopten onderweg in Zwolle.

website: www.hofvansaksen.be.

Ben jij al in Hof van Saksen geweest? Wat vond je er van?

Of zou jij het ook zien zitten om hier eens een weekje of weekendje te vertoeven?

Laat het me hieronder weten in een reactie.

Liefs

Annelies

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *