Op de koffie met… Séverine

Al een tijdje keek ik uit naar zondagnamiddag 15 april. Die dag stond er een nieuwe koffiedate gepland in mijn agenda. Deze keer met Séverine De Ryck die je kent van de blog SVRine.be

Séverine De Ryck aka SVRine

In haar Instagram bio omschrijft Séverine zichzelf als “levensgenieter” en dat kan ik alleen maar beamen. Wat een enthousiasme en positiviteit straalt die meid uit! We ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de smartphone fotografie workshop van Vicky Bogaert georganiseerd door Blogboost. Meteen wisselden we gegevens uit en sindsdien volgen we elkaars blog op de voet.

Plaats van afspraak: De Zaatman in Temse. De zon scheen en er heerste een gezellige drukte van mensen die er met de fiets stopten voor een lekker dessertje.

Wat betekent Temse voor jou?

Ik woon hier al mijn hele leven en sinds vier jaar woon ik hier samen met mijn Roemeense vriend. Temse ligt aan de Schelde en dat vind ik fantastisch. Water staat voor mij gelijk aan vrijheid. Fietsen langs het water en genieten van de natuur. Meer heb ik niet nodig.

Waar ben je mee bezig?

Ik werk fulltime als recruiter en planner van zeevarenden bij DEME in Zwijndrecht (Antwerpen). In mijn vrije tijd blog ik op SVRine.be en werk ik als freelance copywriter. Ik help ondernemers en verenigingen om leuke teksten te schrijven.

Waar kan jij van genieten?

Wel, een dag zoals vandaag: de zon die schijnt en het gevoel dat de lente nu echt gaat beginnen, met alle lentebloemen. Ik zie het leven ook door een roze bril. Ik hou van reizen en van afspreken met vrienden. Ik kan echt genieten van een lunch met een vriendin maar ik kan ook best genieten in mijn eentje. Zo was ik vorig jaar onderweg naar de Gentse Feesten en kreeg ik plots zin om te kajakken. Ik belde nog een vriendin maar die kon niet. Even later googlede ik “kajak” “Gent” en voor ik het besefte was ik aan het kajakken op de Leie. Zàlig!

Welke tip zou je geven?

Ken je de quote “Do more of what makes you happy”? Wel, ik voeg daar altijd aan toe “en minder van wat je niet leuk vindt”. Zo is er echt aan mij geen huisvrouw verloren gegaan. Strijken beperk ik tot een minimum. En zo heb ik meer tijd om te doen waar ik echt van hou. En die tijd creëren doe ik vooral door mijn agenda af en toe bewust vrij te houden. Ik schreef er eens een blogpost over.

Nog mooie plannen in het vooruitzicht?

Zeker en vast. Ik vertrek over enkele dagen met een vriendin naar Mexico. We gaan er rondtrekken en heel veel cultuur opsnuiven. Onze route is al uitgestippeld. Ik kijk er echt naar uit.

Volg de avonturen van Séverine in Mexico op haar Instagram en Facebook of lees er alles over op SVRine.be.

De locatie:

De Zaatman in Temse, een bistro langs de Schelde met zicht op de Scheldebrug. Weetje: deze brug is met 365 meter de langste brug over water van België en de laatste brug over de Schelde naar de zee toe.

Tip: er lopen enkele prachtige fietsroutes langs de Schelde in Temse. Een aanrader op een zonnige lentedag.

Benieuwd met wie ik volgende keer op koffiedate ga? Stay tuned…

Liefs,

Annelies

Lees ook mijn vorige koffiedates:

Op de koffie met… Joke van Practical Joke

Op de koffie met… Tine van Vanillemeisjes

Comments

  1. Séverine says:

    Het was heel fijn je terug te zien Annelies! En wat een leuke post, dankjewel! Tot later! 😘

    1. annelies says:

      Ik vond het ook super leuk! Ben benieuwd om je reisverhalen te lezen! Groetjes 😘

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *