Op de koffie met… Tine van Vanillemeisjes

Het stond al op mijn ‘could do’ lijstje voor 2018: meer afspreken en mensen ontmoeten. Wel, bij deze introduceer ik een nieuwe rubriek “Op de koffie met…”.

Daarin laat ik elke maand een blogger aan het woord met wie ik op koffiedate ben geweest in een leuke hotspot. Zij vertellen me waar ze mee bezig zijn, hoe zij alle ballen in de lucht houden en waar zij volop van genieten. Tine bijt de spits af. Zij blogt op Vanillemeisjes over de avonturen van haar twee dochters en zoon en alle leuke ideetjes en mooie dingen die haar pad kruisen. Op een zeer koude maar zonnige maandagmiddag hadden we afgesproken elkaar te ontmoeten tijdens een gezellige lunch bij Bar Marie in Mechelen.

Waar ben je mee bezig?

In het dagelijks leven ben ik juf van het tweede leerjaar. Daarnaast vind ik het leuk om te bloggen. Het is een creatieve uitlaatklep én een leuk archief vol verhalen van ons gezin. Bovendien werk ik ook vol overgave aan Lijstjestijd, een online platform om cadeaulijstjes op te stellen met producten uit verschillende hippe webwinkels. Het hoeft niet alleen bij producten te blijven. Je kan ook belevenissen of een “goed voor” bon toevoegen.

Je job, een gezin met drie kindjes, bloggen en nog een leuk project erbij. Hoe hou jij alle ballen in de lucht?

Door prioriteiten te stellen, en af en toe eens gewoon “foert” te zeggen. Maar wat me echt enorm helpt, zijn onze weekmenu’s. Elke zondagavond overlopen we de komende week en beslissen we samen wat er op het menu staat. Iedereen mag zijn of haar zegje doen en zo wordt het ook een leuke afsluiter van het weekend en een gezellig moment samen. Maandag is mijn vrije dag en dan doe ik de boodschappen voor de hele week. Dat brengt rust en structuur.

Waar kan jij van genieten?

Soms heb ik een onverwachts moment vrij tussen twee afspraken. Dan ga ik ergens een koffie drinken en geniet ik van een boek of heb ik mijn laptop bij en blog ik voor Vanillemeisjes of Lijstjestijd. Na een drukke dag neem ik graag een bad en dan lees ik een boek. Ik kijk zeer weinig tv omdat ik mijn weinige vrije tijd liever aan andere dingen wil spenderen. Op vrijdagavond maak ik sowieso tijd om samen met Tom in de zetel te hangen.

Welke gouden regel leef jij na?

Als gezin eten we altijd samen en dat vind ik heel belangrijk.

Hebben jullie al vakantieplannen?

Ik vertrek na het einde van het schooljaar meteen met vriendinnen naar Spanje. Net zoals vorig jaar gaan we mee als kookouder op het chirokamp van onze dochter en er staat ook nog een vakantie met vrienden naar Frankrijk gepland. Een drukke maand juli maar wel super leuk. Ik kijk er al naar uit.

Waar hebben we geluncht? Bar Marie is gevestigd in de gebouwen van Sanoma, rechtover het station van Mechelen. Je kan er genieten van een ontbijt, hippe lunch met puur en biologisch geteelde producten (salades, boterhammen en soep) of gewoon een tas koffie.

Bar Marie is alle weekdagen open van 8u30 tot 17u30. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen.

Benieuwd met wie ik volgende keer op koffiedate ga? Stay tuned!

 

Liefs,

Annelies

Comments

 1. Séverine says:

  Hé wat een leuke rubriek! Meer van dat! 😃

  1. annelies says:

   Bedankt! Wordt aan gewerkt 😄

 2. Babs says:

  Oeh leuk, leuk! nu kijk ik nog meer uit naar onze date! 🤗🤗🤗

  1. annelies says:

   Fijn! Ik ook 😄

 3. Sandra says:

  Wat een leuke rubriek! Ik kijk al uit naar je volgende ontmoeting!

  1. annelies says:

   O dank je wel! Het is ook super leuk om te doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *