Perfect?-blogchallenge: elke dag op de yogamat

Een maand geleden nodigde een vriendin me uit om ook yoga te proberen. Het eerste wat in mijn hoofd opkwam was: “Dat is te zweverig en ik ben helemaal niet zo lenig.” Maar ik kwam toch opdagen voor mijn eerste proefles yin yoga. En ik was meteen verkocht.

Er zijn verschillende vormen van yoga maar telkens ligt de focus op de ademhaling. Door al mijn aandacht te richten op mijn ademhaling, komt mijn geest even op adem en kalmeert zo die drukke gedachtestroom. Zalig! Toeval of niet maar na die eerste les, sliep ik veel beter. Ondertussen gebruik ik die ademhaling techniek ook buiten de yoga les en probeer ik mijn aandacht te richten op wat ik voel in plaats van wat ik denk. Of stress nu echt gaat verdwijnen en ik me gezonder en gelukkiger ga voelen door yoga, weet ik nog niet. Maar het betekent alleszins een moment voor mezelf, voor ontspanning. En dat kan nooit kwaad.

Hoe verliep de challenge deze week?

Op maandag volgde ik pilates en op dinsdag yin yoga in Zenhoeve. Thuis yoga beoefenen had ik nog nooit eerder gedaan en dat is ook niet zo eenvoudig. Ik zocht enkele apps op maar dat werkt (nog) niet voor mij, ook online YouTube sessies zeggen we (nog) niets. Maar ontspanning zit voor mij ook in kleine dingen: een etentje met mijn man, allemaal samen op zondag ochtend in bed liggen, onze vakantie voorbereiden, lezen. En als ik al die momenten optel deze week, dan voel ik me al veel minder gestrest. Het feit dat onze vakantie voor de deur staat, zal daar natuurlijk ook voor een stuk toe bijdragen.

Mijn tips

  • Als je twijfelt of yoga iets voor jou is, probeer het dan.
  • Volg een yoga-les. Je krijgt er de perfecte begeleiding. Ga dan eventueel daarna thuis zelf aan de slag.
  • Pin je niet vast op een bepaald doel maar begin gewoon en ontdek.

 

Uitgelichte afbeelding: Deze foto nam ik in 2013 op Mauritius waar we trouwden. De bloem op de foto is de Frangipani, ruikt super lekker en vind je overal op dit prachtig eiland in de Indische Oceaan. Ze wordt geassocieerd met liefde, vrouwelijkheid, water en staat in relatie tot Boeddha. Ze werd verwerkt in mijn bruidsboeket.

Comments

  1. Miss Pixie says:

    Ying yoga deed ik ook al en vond ik ook zeer ontspannend.
    Goed dat je ontspanning kan halen uit die kleine momenten. Succes met de volgende challenge!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *