Perfect?-blogchallenge: #minsgame

Deze zomer neem ik deel aan de Perfect?-blogchallenge van Miss Pixie. Gedurende 7 weken testen we met een groep bloggers en Instagrammers een aantal selfimprovement concepten uit. Vinden we het “perfecte” leven?

#minsgame 

Net als miljoenen andere mensen in de wereld heb ik het boek van Marie Kondo “Opgeruimd” gelezen. Ik lees ook vaak de artikels van Mynd, soChicken en Simple as that en ik heb een abonnement op Flow. Dus van minimalisme en wat het met je doet, weet ik wel iets. Maar van de min’s game daarentegen had ik nog niet gehoord. Op dag 1 gooi je één ding weg, dag 2 twee dingen enzovoort. Na dertig dagen kom je op 465 items! Gelukkig deden wij een mini-versie van 7 dagen.

Opruimen

dag 1: nagellak

Nee, ik hoef geen 10 verschillende kleuren nagellak. Veel zijn trouwens al meer dan 2 jaar open. Hoe ik dat weet. Ik droeg de roze op mijn trouwdag in 2013 😉

 

dag 2: vaasjes

Vaasjes of beter gezegd glazen potjes. Op een feestje vind ik het leuk om verschillende vormen te hebben, die te pimpen met washi-tape of lint en er dan bloemen uit de tuin in te zetten. Echt mooi maar ik heb er nu echt wel genoeg.

 

dag 3: brooddozen en koekendozen

Handig om de lunch, koeken en fruit van de kinderen mee te geven naar school en opvang. Ik koop er regelmatig al eens nieuwe maar deze week gooide ik er dus een aantal weg.

Tegen september wil ik eens op zoek gaan naar de ideale brooddoos. Wie heeft er al ideeën?

 

dag 4: make-up

Hetzelfde verhaal als met de nagellak: te veel van in huis en over gebruiksdatum.

 

dag 5: schoenen

Deze schoenen heb ik al lang niet meer gedragen, dus weg ermee.

 

dag 6: kleding

Deze was een makkie. Ik had een tijdje geleden mijn kledingkast al eens helemaal geminimaliseerd. Dus er stonden gewoon al enkele zakken klaar om naar de kringloopwinkel te brengen.

 

dag 7: boeken

Tijd om iemand anders een plezier te doen met al die zwangerschapsboeken. Heb er eerlijk gezegd weinig in gekeken.

Mijn ervaring

Deze opruimchallenge werkt aanstekelijk. En ik ben me nu meer bewust van alle spullen die ik bewaar en welke niet. Deze ervaring zorgt er voor dat ik mijn volgende aankopen toch net iets kritischer zal overwegen.

Maar de regels van het spel liggen me niet. Ik heb niet echt gekeken naar het aantal maar eerder naar de categorie van spullen die ik wou opruimen. En in werkelijkheid heb ik meer spullen weggegooid of weggegeven dan op de foto’s. Ook het feit dat de spullen tegen het einde van de dag al uit huis moesten zijn, was onhaalbaar voor mij. Ik vind het handiger om ze te verzamelen en dan in één keer weg te doen.

Ik ben benieuwd of jij ook zo’n opruimuitdaging wil aangaan. Laat het me weten. Geen inspiratie? Ga dan eens kijken op Instagram of Pinterest: #minsgame, #declutter, #organizing

Comments

 1. Miss Pixie says:

  Goed gedaan 🙂
  En ga ook eens kuis houden in mijn make-up en nagellak morgen. Dat deed ik nog niet 🙂

  1. annelies says:

   Bedankt! Succes met de make-up en nagellak. Die dingen blijven inderdaad maar beperkt houdbaar. Op naar de volgende challenge 😄

 2. Jongens toch! says:

  Goed idee van de mak-up en nagellak! Ga ik ook nog eens doen! Ik heb juist mepal brooddozen gekocht. Ze sluiten goed af en er is een onderverdeling in voor groentjes of iets anders apart mee te geven. Voor de twee oudste kocht ik het grootste model voor de jongste het klein model. In de Big Bazaar staan ze op dit moment het goedkoopst. Wel maar in twee kleuren. Nog veel succes met de rest van de challenge!

  1. annelies says:

   Bedankt voor de brooddoos tips! Ga ik zeker eens bekijken.

 3. Anna Helena says:

  Niets leuker dan zelf je regels te maken bij zo’n challenge toch? Het eindresultaat telt!

  1. annelies says:

   Vind ik ook! Zo blijft het leuk om te doen! 😄

 4. Hier heeft de dochter de laatste jaren ook enkel nog Mepal Rosti brooddozen (die met de witte rubbers aan de zijkant) Die gaan het makkelijkste open.

  1. annelies says:

   Bedankt voor de tip!

 5. Ik wilde alleen maar zeggen, bedankt voor deze blog!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *