De vijf leukste dingen in Rome

Wat een verrassing! Mijn man plande stiekem een citytrip naar Rome ter gelegenheid van onze vierde huwelijksverjaardag binnenkort en regelde opvang voor onze kindjes. In plaats van quality time met ons vieren, werd het “just the two of us”. En zo zat ik dus totaal onverwachts vorige week donderdag op het vliegtuig naar de eeuwige stad. Dit zijn de vijf dingen waar we enorm van genoten hebben.

1) indrukwekkende architectuur

Rome is in de eerste plaats beroemd om zijn prachtige architectuur. De eeuwige stad is een rijke bron van kunst en cultuur. Overal zie je prachtige monumenten, gevels, pleinen, fonteinen en gebouwen opduiken. Het is een ware ontdekkingstocht om te kuieren in de straten van Rome. Dit zijn de plekken die wij bezochten: het Foro Romano met het Palatino, het Colosseum, de trevifontein, Pantheon, Piazza Navona met de vierstromenfontein, Piazza della Republica, Piazza di Spagna met de Spaanse Trappen, Piazza del Popolo, Piazza Venezia en Vaticaanstad.

TIP: Koop je combitickets voor het Colosseum en het Forum Romanum aan de stand bij het Foro Romano. Daar staat geen lange rij en de tickets zijn geldig voor twee dagen.

2) overheerlijk eten

Ik ben verzot op de Italiaanse keuken: van de antipasto tot lekkere espresso. ’s Avonds trokken we naar Trastevere, een wijk aan de overkant van de Tiber. Het heerst dan een gezellige drukte en je vindt er veel restaurants of trattoria’s.

TIP: Ga niet eten vlak langs de grote toeristische monumenten maar loop een zijstraatje in. Daar vind je kleine gezellige restaurantjes waar ook de lokale mensen komen.

3) lekkere ijsjes

Je kan in Rome de ganse dag door “gelati” eten. Ik vroeg via mijn Instastories tips aan mijn volgers en kreeg als aanrader het ijssalon “Romano”. En inderdaad, ik kan het bevestigen: dit is 5 sterren waard! Er zijn drie vestigingen in Rome. Wij liepen binnen bij La Romana, Venti Settembre 60, na een bezoek aan Vaticaanstad.

4) ideaal nazomerweer

Met nog 20°C op de thermometer was dit een ideale nazomer citytrip. Blijkbaar is het er in de zomer erg heet en dan ontvluchten zelf de inwoners de stad om af te koelen aan zee. Nu was het er nog ideaal in het zonnetje. En ’s avonds worden er gewoon terrasverwarmers buiten gezet zodat je nog lang kan nagenieten.

5) ons hotel

We verbleven in het A.Roma Lifestyle hotel, net buiten het centrum van Rome. Overdag namen we de tram en ’s avonds de shuttle van het hotel. Op zaterdag namiddag hebben we nog enkele uurtjes genoten van de spa. Zalig!

 

Meer details over onze reis:

 • vertrek en aankomst: luchthaven Eindhoven
 • vlucht via Ryanair naar Rome – Ciampino
 • hotel: A Roma Lifestyle Hotel

 

Comments

 1. Séverine says:

  Dat zag er een leuk tripje uit! 😃

  1. annelies says:

   Zeker en vast! Even tussenuit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *